Nr | Denumirea investigației | Material / matrice |
---|---|---|
1 | Determinarea indicilor senzoriali | Vinuri cu IGP |
2 | Determinarea extractului sec nereducător | Divin Distilat de vin |
3 | Determinarea alcoolului etilic | Vin Produse pe bază de vin Băuturi nealcoolice, băuturi slab alcoolice, produse pe bază de must, bere, băuturi pe bază de bere, băuturi alcoolice, alcool etilic rectificat |
4 | Determinarea acidității | Vin, băuturi pe bază de vin, bere, băuturi pe bază de bere |
5 | Determinarea acidității volatile | Vin, băuturi pe bază de vin, băuturi spirtoase distilate |
6 | Determinarea zaharurilor | Băuturi ce conțin alcool |
7 | Determinarea bioxidului de sulf liber și/sau total | Vin, băuturi pe bază de vin Fructe, legume și produse din ele, inclusiv conserve, sucuri, nectare, fructe uscate și alte produse similare |
8 | Determinarea substanțelor tanante | Divin |
9 | Determinarea presiunii bioxidului de carbon | Vinuri spumante, spumoase, perlante, petiante, bere, băuturi slab alcoolice, băuturi nealcoolice |
10 | Determinarea zaharurilor (D-Glucoza+D-Fructoza) | Vin, must |
11 | Determinarea sodiului, sodiului excedentar | Vin |
12 | Determinarea plumbului (Pb), cadmiului (Cd) | Băuturi ce conțin alcool, băuturi nealcoolice, produse pe bază de must, bere, băuturi pe bază de bere Produse alimentare Nutrețuri, premixuri vitamino-minerale |
13 | Determinarea arsenului (As) | Băuturi ce conțin alcool, băuturi nealcoolice, produse pe bază de must, bere, băuturi pe bază de bere Produse alimentare Nutrețuri, premixuri vitamino-minerale |
14 | Determinarea cuprului (Cu), fierului (Fe), zincului (Zn) | Băuturi ce conțin alcool, băuturi nealcoolice, produse pe bază de must, bere, băuturi pe bază de bere Produse alimentare, pîine |
15 | Determinarea mercurului (Hg) | Băuturi spirtoase Produse alimentare Nutrețuri, premixuri vitamino-minerale |
16 | Determinarea diglucozidului malvidinei | Vin roșu, rose |
17 | Determinarea Ochratoxinei A | Vin, bere |
18 | Determinarea furfurolului | Băuturi spirtoase, distilate |
19 | Determinarea conservanților: · Acid sorbic · Acid benzoic | Vin, produse pe bază de vin, băuturi alcoolice și nealcoolice, băuturi pe bază de bere Produse alimentare |
20 | Determinarea acizilor organici: · Acid malic · Acid lactic · Acid tartric · Acid citric | Vin, produse pe bază de vin |
21 | Determinarea clorurilor | Vin |
22 | Determinarea 3-metoxipropandiol (3 – MPD) | Vin |
23 | Determinarea substanțelor volatile și a alcoolului metilic (metanol, propanol-1, izobutanol, butanol-1, izoamilol, butanol-2, acetaldehidă, acetat de etil) | Băuturi spirtoase distilate |
24 | Determinarea microimpurităților (aldehida acetică, metilacetat, acetat de etil, methanol, 1-propanol, isobutanol, 1-butanol, isoamilol) | Băuturi spirtoase (vodcă) Alcool etilic rectificat |
25 | Determinarea conținutului de aromatizatori sintetici (triacetină/metilantranilat) | Vin |
26 | Determinarea extractului sec total | Vin, produse pe bază de vin |
27 | Determinarea conținutului extractului total, extractului în mustul de malț | Bere |
28 | Determinarea prezenței coloranților sintetici | Vin, produse pe bază de vin |
29 | Test la oxidabilitate | Alcool etilic rectificat |
30 | Determinarea infestării și impurificării cu dăunători, impurități cerealiere | Făină de grâu Făină de porumb |
31 | Determinarea umidității/substanței uscate insolubile | Fructe și legume uscate, zahăr și alte produse similare, porumb și produse derivate, paste făinoase, produse de panificație și covrigărie, cereale și produse cerealiere, făină și tărâță de cereale |
32 | Determinarea cenușii totale | Zahăr și alte produse similare, făină și tărâță de cereale, făină de porumb |
33 | Determinarea impurităților metalomagnetice | Zahăr, făină, crupe de tărâță de cereale, făină de porumb |
34 | Determinarea substanțelor reducătoare/zahărului total | Produse de panificație |
35 | Determinarea indicelui de peroxid | Produse pe bază de grăsimi vegetale, uleiuri vegetale comestibile |
36 | Determinarea indicelui de aciditate/acidității recalculate la acid oleic | Uleiuri vegetal |
37 | Determinarea staniului | Produse alimentare |
38 | Determinarea Micotoxinelor: · Ochratoxina A · Aflatoxina B1 · Aflatoxina B2 · Aflatoxina G1 · Aflatoxina G2 · Deoxinivalenol · Zearalenona · Patulina | Materie primă agricolă, furaje Produse alimentare de origine non-animală |
39 | Determinarea zaharozei | Zahăr și alte produse similare |
40 | Determinarea fracției masice de fructe cu defecte particulare | Fructe uscate |
41 | Determinarea nitriților | Nutrețuri |
42 | Determinarea activității radio-nuclizilor cesiu (Cs) și Stronțiu (Sr) | Vin, băuturi pe bază de vin, băuturi de conțin alcool, produse pe bază de must, bere, băuturi pe bază de bere Produse alimentare de origine non-animală |
43 | Determinarea îndulcitorilor: · acesulfam de potasiu · saccharinat de sodiu · ciclomat de sodiu · aspartam | Băuturi slab alcoolice, băuturi nealcoolice aromatizate |
44 | Determinarea vanilinei, aldehidelor aromatice: · sinapică · coniferică · siringică | Rachiu de vin |
45 | Determinarea analitică a valorilor nutriționale | Produse alimentare de origine nonanimală |
Laboratoare ANSA
Lista instituțiilor publice la care Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor exercită calitatea de fondator conform HG nr.14/2023
- Instituția Publică „Centrul Naţional Sănătatea Animalelor,Plantelor şi Siguranţa Alimentelor” - www.crdv.md , www.lctbanpc.md , www.carantina.md