• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Siguranta alimentelor

 

 

Proceduri, Ghiduri, Recomandări utile

Direcția Supravegherea Unităților de Producere a Alimentelor de Origine Animală

Lista unităților autorizate care produc si procesează alimente de origine animală
1. Unități de activitate generală (depozite frigorifice)
2.Carne de ungulate domestice
3.Carne de pasăre și logoorfe
4.Carne mărunțită, preparate din carne
5.Produse din carne
6.Produse de pescuit 
7.Lapte crud si produse lactate
8.Ouă și produse din ouă
9.Miere

Proceduri, Ghiduri, Recomandări utile
  1. Proiect Metrologie criteriu de risc nou
  2. Lista de verificare a produselor vitivinicole
  3. Lista de verificare a producerea produselor alcoolice
  4. Lista de verificare a producerea alcoolului etilic
  5. Lista de verificare a producerii berii
  6. Lista de verificare a produselor IGP DOP
  7. Lista de verificare a depozitelor specializate pentru băuturi alcoolice
  8. Norme detaliate privind elaborarea, implementarea și verificarea planului de autocontrol pentru operatorii din domeniul siguranței produselor alimentare de origine animală.
Direcția controlul siguranței și calității produselor vitivinicole, alcoolului etilic și producției alcoolice

Modele de registre,  pentru operatorii din domeniul alimentar ce activează în domeniul vitivinicol și a băuturilor spirtoase.

  1. Registrul de evidență a cantității și calității strugurilor (musturilor, mustuielii) recepționați.
  2. Registrul de întrări-ieșiri a vinurilor pe bază de must...
  3. Registrul de intrări-ieșiri pentru deținerea unor produse
  4. Registrul procedeelor tehnologice
  5. Registrul de îmbuteliere.
  6. Registru pentru controlul temperaturii și umidității aerului.
     

Modelel de declarații

  1. Declarația privind recolta totală de struguri 
  2. Declarația privind campania de producție vitivinicolă pentru anul ______
  3. Declarația privind stocurile de produse vitivinicole
  4. Declarația de conformitate pe propria răspundere

 

Lista de vereficare

  1. Lista de verificare generală pentru controlul de stat și supravegherea siguranţei calităţii şi fabricării producției alcoolice. SA-1 , Anexa nr.1 la Ordinul nr. 57/2023;     
  2. Lista de verificare generală pentru controlului de stat și supravegherea siguranței calității și fabricării produselor vitivinicole SA-2 , Anexa nr.2 la Ordinul nr. 57/2023;      
  3. Lista de verificare generală pentru controlul de stat şi supravegherea siguranţei calităţii și fabricării alcoolului etilic rectificat (distilatului de origine agricolă) sau importării alcoolului etilic rectificat (distilatului de origine agricolă). SA-3 , Anexa nr.3 la Ordinul nr. 57/2023;  
  4. Lista de verificare generală pentru controlul de stat şi supravegherea siguranţei și calităţii produselor vitivinicole, berii şi producţiei alcoolice comercializate prin depozite specializate. SA-4 , Anexa nr.4 la Ordinul nr. 57/2023;   
  5. Lista de verificare generală pentru controlul de stat și al supravegherii siguranţei calităţii, fabricării și comercializării berii şi a băuturilor pe bază de bere. SA-5 , Anexa nr.5 la Ordinul nr. 57/2023;   
  6. Lista de verificare generală pentru controlul de stat privind respectarea cerințelor caietului de sarcini a produselor vitivinicole și a altor produse alcoolice tari cu IGP si/sau DOP și altor acte legislative și normative în vigoare. SA-6 , Anexa nr.6 la Ordinul nr. 57/2023.
Abatoare de Carne rosie
text
Abatoare Carne de pasăre și ouă

Tab content 2.

Unități de procesare/producere lapte și produse lactate

Tab content 2.

Unități de producere pește și produse din pește

Tab content 2.

Unități de producere miere și produse apicole

Tab content 2.

Ordine, Dispoziții

Tab content 2.