• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Precizări referitor la declarațiile agentului economic IM " PB NORD" SRLAgenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu un set de precizări referitor la declarațiile agentului comercial ÎM ,,PB-NORD” S.R.L” pentru a aduce claritate și a informa corect consumatorii. 

Produsul „ Carne de pasăre refrigerată” al cărui producător  este ÎM ,,PB-NORD” S.R.L”  a fost testat în Laboratorul Național de Referință și a fost determinat prezența Salmonella enteritidis (Raportul de încercări nr.1801 din 03.05.2022), în aceste condiții dispunerea retragerii produsului din comerț a fost obligatorie. 

https://www.ansa.gov.md/ro/comunicate/aten%C8%9Bie-rechemare-produs-carne-de-pas%C4%83re

Atenționăm consumatorii  în cazul în care au procurat și mai au prin congelator carne de pasăre din lotul  nominalizat să se abțină de a o consuma pentru a exclude riscuri asupra sănătății umane.

Agenția a recomandat producătorului nominalizat să depună eforturi pentru a identifica sursa care a dus la contaminarea lotului retras, pentru a nu mai admite pe viitor plasarea pe piață a produselor alimentare neconforme.

Stimați operatori din domeniul alimentar, vă comunicăm că sunteți responsabili de calitatea produselor plasate pe piață, totodată sunteți obligați să cooperați cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privitor la acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață în scopul protejării sănătății consumatorului, clienților dumneavoastră.

Dragă consumator, efectuarea controalelor eficiente la toate etapele lanțului alimentar în vederea identificării produselor alimentare neconforme care pot afecta sănătatea dumneavoastră, este prioritatea pentru Agenția Naționale pentru Siguranța Alimentelor. 

Agenția  va informa în continuare public despre loturile de produsele alimentare ce pot prezenta riscuri pentru sănătatea consumatorilor.