• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Lansarea proiectului: ”Modernizarea, inovarea și utilizarea cunoștințelor pentru sectorul laptelui din Moldova (M.I.L.K.)”Directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Afanasi Tarlev, împreună cu Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Scripnic,  și excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký au participat la evenimentul de lansare a proiectului: ”Modernizarea, inovarea și utilizarea cunoștințelor pentru sectorul laptelui din Moldova (M.I.L.K.)”

Proiectul axat pe dezvoltarea sectorului de lapte este implementat de Organizația People in Need Moldova și finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, pe o durată de 30 de luni. În calitate de beneficiari direcți vor fi crescătorii de bovine și procesatorii de lapte din raioanele de nord ale țării.

În cadrul evenimentului, Afanasi Tarlev a menționat că ANSA este deschisă pentru colaborare și va oferi suportul necesar în scopul consolidării eficacității și a cooperării pe întregul lanț valoric al sectorului de lapte din Republica Moldova.

Discuțiile au vizat și organizarea sesiunii de instruire pentru inspectorii ANSA în domeniul Sistemului de Management Integrat conform standardelor de calitate HACCP. În cadrul proiectului vor fi organizate și sesiuni de instruire pentru personalul centrelor de colectare a laptelui.

Ca rezultat, proiectul respectiv va consolida eficiența și cooperarea actorilor de pe piață pe tot lanțul valoric al produselor lactate și va spori productivitatea și calitatea laptelui  furnizat de fermierii mici și mijlocii. 

Lansarea proiectului a avut loc în cadrul vizitei la ferma de bovine S.R.L. ”TOTAL-GNATIUC”, s. Fundurii Vechi, r-nul Glodeni.