• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Intrevedere cu expertii Băncii Mondiale, care vor implementa Proiectul de competitivitate pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova (MSME)Directorul General Radu MUSTEAŢA a avut astăzi, 21 septembrie 2022,  o întrevedere cu experţii Băncii Mondiale, care vor asigura implementarea Proiectului de competitivitate pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova (MSME).

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a fost informată despre etapa finală de pegătire a lansării proiectului MSME, precum şi aspectele tehnice şi operationale de desfăsurare a acestuia.

Directorul General Radu MUSTEAŢA, la rândul său, a expus interlocutorilor direcţiile prioritare privind asistenţa proiectului dat, în special, orientate spre  dezvoltarea capacitătilor Agenţiei de a contribui la creşterea competitivităţii operatorilor economici care doresc sa-şi exporte producţia în alte state. Au fost astfel agreate drept domenii de intervenţie din partea Băncii Mondiale digitalizarea proceselor operaţionale ale ANSA, dezvoltarea capacităţilor inspectorilor ANSA de a efectua controalele pentru export, precum şi suport sistemului de laboratoare în vederea obţinerii acreditării metodelor necesare pentru testările la export.

In final, conducerea ANSA a reiterat aprecierea pentru asistenţa Băncii Mondiale în cadrul diverselor proiecte şi programe implementate in Republica Moldova în domeniile de competenţă ale Agenţiei.