• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul general al Agenției, Radu MUSTEAŢA, a evaluat activitatea dnei Aušra IŠARIENĖ, consilier rezident al Proiectului TWINNINGÎn cadrul unei şedinţe cu experţii proiectului TWINNING „Sprijin continuu pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentelor în Republica Moldova", directorul general, Radu MUSTEAŢA, a abordat rezultatele evaluării activităţii proiectului, în special, a componentelor aferente Agenţiei Naţionale pentru Siguranța Alimentelor.

“Expertiza Dvs. şi a experților Serviciului Alimentar și Veterinar de Stat al Republicii Lituania în perioada celor doi ani de activitate a contribuit benefic la dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a Republicii Moldova” a menționat directorul general. A fost apreciat profesionalismul şi dedicația dnei Aušra Išarienė, consilier rezident TWINNING, fiindu-i înmânată Diploma de merit din partea ANSA pentru aportul semnificativ la implementarea obiectivelor de dezvoltare ale Agenţiei. Directorul general a apreciat, de asemenea, faptul că, în pofida situaţiei pandemice şi a conflictului din ţara vecină, toate obiectivele planificate pentru ANSA în cadrul proiectului TWINNING au fost realizate cu succes. Astfel, experţii proiectului au desfăşurat, atât în format fizic, cât şi on-line, diverse instruiri şi seminare pentru inspectorii ANSA de la toate nivelurile (central şi regional), exerciţii de simulare a audit-urilor pentru operatorii din mediul de afaceri care intenţionează să exporte în Uniunea Europeană, precum şi au acordat suport la elaborarea procedurilor operaţionale şi alte activităţi importante.

La rândul său, Aušra IŠARIENĖ, consilier rezident TWINNING, a exprimat gratitudine şi a apreciat străduinţa şi spiritul de echipă al colaboratorilor ANSA în frunte cu directorul general, care au contribuit la atingerea de comun a obiectivelor asumate. „Împreună cu colegii mei din Serviciul Alimentar și Veterinar de Stat al Republicii Lituania, în cadrul activităţilor proiectului TWINNING, am beneficiat de schimb de experienţă şi am evoluat profesional, fapt pentru care vă suntem recunoscători. Fiecare realizare s-a datorat unei munci asidue şi este un pas înainte spre valorile europene, în special angajamentele în domeniul siguranței alimentelor”, a specificat dna IŠARIENĖ.

Aminitim că proiectul TWINNING „Sprijin continuu pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentelor în Republica Moldova" a demarat în septembrie 2020, componenta dedicată ANSA finisându-se în august 2022.

Activitățile aferente Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au fost orientate întru susţinerea capacităţilor sistemului ANSA, precum şi ale operatorilor din business-ul alimentar, în vederea conformării la cerinţele şi standardele Uniunii Europene, inclusiv susținerii misiunilor de audit ale Comisiei Europene.