• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

ANSA în vizită de lucru la Bălți



Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața, a efectuat o vizită de lucru în orașul Bălți. Alături de echipa sa, demnitarul ANSA s-a întrunit pentru discuții cu reprezentanții administrației publice locale, managerii instituțiilor de învățământ și elevi - bucătari, cofetari, brutari, chelneri, barmani, controlor-casier, tehnologi în alimentația publică - de la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din oraș.

Întâlnirea a avut drept scop discuții pe subiecte aferente domeniului siguranței alimentare precum:

- alimentația copiilor în școli și grădinițe. Responsabilitățile managerilor și a operatorilor din domeniul alimentar ce livrează produse copiilor, astfel încât aceștia să beneficieze de produse alimentare calitative și inofensive;

- crizele din domeniul zootehnic ( Gripa aviară înalt patogenă și Pesta porcină africană);

- certificarea sanitar-veterinară a animalelor, precum și rigorile de identificare și trasabilitate a acestora;

 - cerințele de introducere pe piață a produselor alimentare;

La fel, au fost vizitate laboratoarele Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor, care pregătește specialiști în domeniul alimentației publice, o unitate de depozitare și prelucrare a nucilor și o fabrică de panificație din regiune.

Operatorii din domeniu au manifestat interes față de ajustările cadrului normativ ce reglementează activitatea producătorilor mici și mijlocii. Aceștia au vorbit despre dificultățile, dar și despre reușitele din activitatea desfășurată, primind suport și consultație pentru a- și dezvolta eficient afacerile.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor rămâne partenerul de încredere al operatorilor din domeniul alimentar, care au scopul primordial și responsabilitatea de a oferi consumatorilor produse alimentare sigure pentru consum.