• :
  • :
Cancelaria: 0(22) 26 46 44 Pentru petiții : 0(22) 26 46 43
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Linia Verde: 0 800 800 33; viber 067675544 (8.00-16.00)

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Vizita reprezentanţilor a două agenţii ONU la Agenția Naționale pentru Siguranța AlimentelorAstăzi, la 19 octombrie 2021, Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor Dl Radu Musteața s-a întrunit cu reprezentanţii de ţară a două agenţii specializate ale Naţiunilor Unite - Organizaţia ONU pentru Agricultură şi Alimentaţie şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În debutul discuţiilor, Directorul general a salutat prezenţa Dnei Miljana Grbic, Reprezentantă OMS/Șefă a Biroului OMS în Republica Moldova şi a dlui Tudor Robu, Reprezentant adjunct FAO în Republica Moldova, expriminând deschiderea pentru continuarea şi fortificarea colaborării în domeniile de competenţă ale ANSA.

Reprezentanta OMS l-a informat pe Dl R. Musteața despre iniţiaivele regionale în domeniul rezistenţei antimicrobiene, la care va contribui şi OMS şi a solicitat respectuos contribuţia ANSA la acestea, prin participarea la conferinţele dedicate iniţiativei “One Health”, la consultarea documentelor de politici în domeniul dat şi, cel mai important, monitorizarea utilizării medicamentelor de uz veterinar, pentru a diminuarea efectelor acestora asupra sănătăţii publice.

Reprezentantul adjunct FAO, la rândul lui, a trecut în revistă activităţile FAO întru susţinerea capacităţilor ANSA, menţionând despre mai multe iniţiative de dezvoltare a sistemului alimentar al Republicii Moldova. Dl T.Robu a informat Directorul general despre decizia organizaţiei pe care o reprezintă de a lansa noi proiecte de asistenţă tehnică, în domeniile de competenţă ale Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, cum ar fi reducerea risipei şi a deşeurilor alimentare.

În concluzie, Directorul General Radu Musteața a mulţumit Dnei M.Grbic şi dlui T. Robu pentru susţinere şi cooperare.