• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Vizita Directorului General ANSA la un producător de mere din raionul UngheniDirectorul General ANSA, Gheorghe Gaberi, alături de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc și Președintele Asociației producătorilor și Exportatorilor de mere, Vitalie Gorincioi,  a efectuat o vizită de lucru, în raionul Ungheni pentru a discuta cu producătorul agricol din satul Floreni, Anatol Plăcintă, despre producția de mere din acest an, situația reală privind valorificarea acesteia, în contextul fotografiilor cu mere depozitate la marginea livezii, expuse pe rețelele de socializare.

  

Anatol Plăcintă, conducătorul gospodăriei agricole, care dispune de o livadă de mere de peste 50 de hectare, a comunicat că nici măcar nu cunoștea faptul că poza cu recolta depozitată la marginea plantației, a făcut înconjurul internetului. A explicat că deține un depozit frigorific, iar merele care au corespuns standardelor au fost deja depozitate. Totodată, acesta a anunțat că 70% din recoltă a fost compromisă și poate fi transmisă doar la procesare, din cauza că a fost afectată de viermele mărului.

La solicitarea reprezentanților presei, Directorul General ANSA, a venit cu unele precizări asupra situației, menționând că livada a fost afectată de viermele mărului din cauza că nu s-a efectuat stropirea la timp a plantației, această operație fiind împedicată de ploile frecvente, care au căzut în perioada când era necesară prelucrarea pomilor. Dl Gaberi a mai specificat că specialiștii de la Floreni au acționat corect, atunci când au strâns recolta rămasă și au depozitat-o în afara livezii, ocrotind astfel livada de pericolul invaziei viermilor în următorul sezon agricol.

La moment din toată cantitatea de mere depozitate la marginea plantației, au rămas doar vreo 20 de tone, care vor fi livrate la Orhei-vit în cel mai apropiat timp.

 

Serviciul de presă ANSA