• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Seminar de instruire a inspectorilor din teritoriuPe data de 12 februarie, 2020 Direcția unități de comerț, alimentație publică și protecția consumatorilor a organizat un seminar de instruire a inspectorilor Subdiviziunilor Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor cu scopul perfecționării cunoștințelor în domeniul prelevarii lavajelor de sanitație și probelor de produse alimentare din unitățile de comerț, alimentație publică, inclusiv din instituțiile de învățământ general.

Întrunirea a fost deschisă de către Directorul general adjunct ANSA, Oleg LIȘCENCO, care a salutat participanții și a menționat importanța legăturii dintre partea teoretică și cea practică în activitatea inspectorilor.

Ca formatori ai seminarului au fost: Diana CURCHI și Oxana GROZA, directori adjuncți ai I.P. Centrului Republican de Diagnostică Veterinară; Liudmila TERTEAC, șef laborator, Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor mun. Chișinău.

Seminarul a fost organizat în 2 etape: partea teoretică a fost realizată în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, iar cea practică - în incinta blocului alimentar al Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul”.

Participanții la instruire au fost antrenați în corectitudinea îndeplinirii prevederilor procedurii de prelevare a probelor, precum și în determinarea corectă a indicilor ce urmează a fi investigați în laborator.

Totodată, inspectorii care au participat la programul de instruire vor organiza, la rândul lor, instruiri cascadă a colegilor din cadrul secțiilor teritoriale pentru siguranța alimentelor, împărtășind experiența acumulată la acest seminar.