• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

S-a intensificat traficul de mărfuri prin postul de inspecție la frontieră TudoraPrin postul de inspecție la frontieră Tudora se observă o creșterea a tarficului de mărfuri și produselor supuse controlului de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu respectarea măsurilor de siguranță în condiții de pandemie.

Despre aceasta a declarat Vladislav Cotici, Directorul General ANSA, după ce a efectuat o vizită de lucru pentru a verifica procesul de import a produselor alimentare la Postul de control sanitar-veterinar și fitosanitar Tudora.

”Comparativ cu perioada similară a anului trecut, lunile martie-mai, constatăm o creștere la produse supuse controlului sanitar veterinar de la 470 la 605 loturi. La fel, s-a dublat traficul de mărfuri la produsele supuse controlului pentru siguranta alimentelor de la 1044 – la 2162 de loturi”, declară Vladislav Cotici.

Directorul ANSA a mai menționat că aceasta s-ar datora și faptului că a fost închis punctul de inspecție la frontieră ”Cuciurgan-Pervomaisc”, iar transportul de mărfuri este direcționat spre punctele deschise pentru traversare.

Vladislav Cotici a verificat activitatea inspectorilor teritoriali și în ce măsură respectă recomandările privind prevenirea infectării cu noul coronavirus. S-a constatat că stocurile cu produse și echipamente individuale de protecție și dezinfectare sunt suplinite cu regularitate - măști, mănuși și dezinfectanți medicali, etc, pentru protejarea sănătății angajaților. 

Menționăm că la Postul de control sanitar-veterinar și fitosanitar Tudora  activează 18 inspectori ANSA.