• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 28 IUNIE – 5 IULIE, CURENTRezultatele ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 

28 IUNIE – 5 IULIE, CURENT

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 42 de controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 29 de agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 2 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF. Verificări s-au făcut și la 27 de agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare  pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 22 ferme de întreținere a animalelor, 15 gospodării particulare și 3 exploatații de animale unde au efecuat controale opinate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității  13 puncte de colectare a laptelui,  4 abatoare, o secție de procesare a laptelui, o secție de mezeluri, o unitate de fabricare a produselor din carne și o piață agroalimentară, două brutării, o secție de producer a biscuiților și ofabrică de producere a pastelor făinoase.

Inspectorii pentru supravagherea comerțului au vizitat 37 de magazine alimentare, 9 gherete alimentare, 1 magazin specializat. Au fost întreprinse vizite de control la 11 săli de festivități, 1 cafenea, 3 baruri, 2 cantine, la 9 blocuri alimentare din instituții școlare și preșcolare și la 49 tabere de odihnă a copiilor.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 108 de neconformități, întocmite  94 de prescripții,  43  procese verbale de contravenție. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 28 de mii de lei.

Serviciul de presă ANSA