• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 26 OCTOMBRIE – 1 NOIEMBRIE, CURENTREZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 26  OCTOMBRIE – 1 noiembrie, CURENT


 

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 26 OCTOMBRIE – 1 NOIEMBRIE, CURENT

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul perioadei trecute au fost efectuate 17 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 11 depozite pentru păstrarea cerealelor la 22 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți, 2 magazine agricole și 2 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF. Verificări s-au făcut și la 23 de agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare  pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 31 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri, chinchilie și păsări, 41 de exploatații de animale, 46 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 9 stâne de ovine și caprine și 30 de stupine, unde au efecuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 7 puncte farmaceutice,19 puncte de colectare a laptelui,  5 abatoare,  5 puncte de sacrificare, 3 depozite frigorifice,14 piețe agroallimentare și 8 magazine de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse  o fabric de lapte, o brutărie, o moară, o fabrică de producere a vinului, o secție  de cofetărie, 3 unități  de procesare a fructelor și 6 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 113 magazine alimentare, 4 gherete alimentare, 6 magazine specializate.  Au fost întreprinse vizite de control la 14 săli de festivități, 22 cafenele, 4 baruri, 7 cantine, 12 blocuri  alimentare din instituții școlare și 16 de blocuri din cele preșcolare.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 160 de neconformități, întocmite  155 de prescripții,  76 de  procese verbale de contravenție. În urma controlalelor au fost aplicate amenzil în sumă de 116 mii 600 de lei.