• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 21 -28 IUNIE, CURENTRezultatele ACTIVITății INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 

21 -28 iunie, CURENT

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 60 de controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 21 de agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 5 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF. Verificări s-au făcut și la 27 de agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare  pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 41 ferme de întreținere a animalelor, 14 gospodării particulare și 29 de exploatații de animale unde au efecuat controale opinate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității  41 puncte de colectare a laptelui,  două abatoare, o secție de procesare a laptelui, 2 secții de mezeluri, 3 unități de fabricare a produselor din carne și o piață agroalimentară

Au mai fost verificate o fabrică de producer a pastelor făinoase, o unitate de prelucrare a miezului de nucă, o secție de patisserie și 5 fabrici de vinuri..

Inspectorii pentru supravagherea comerțului au vizitat 74 de magazine alimentare14 gherete alimentare, 10 magazine specializate. Au fost întreprinse vizite de control la 9 de  săli de festivități, 14 cafenele, 5 baruri, 4 cantine, la 12 blocuri alimentare din instituții școlare și preșcolare și la 37 tabere de odihnă a copiilor.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 168 de neconformități, întocmite  135 de prescripții,  55  procese verbale de contravenție. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 62 de mii de lei.

Serviciul de presă ANSA