• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 20 SEPTEMBRIE – 4 OCTOMBRIE, CURENTRezultatele ACTIVITății INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 

  20 septembrie – 4 octombrie, CURENT

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul perioadei trecute au fost efectuate 10 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la19 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 3 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF. Verificări s-au făcut și la 1 agent economic, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare  pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 9 ferme de bovine, ovine și caprine, 3 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 2 stâne de ovine și caprine, 26 de stupine, o fermă piscicolă, 4 exploatații de animale și 3 puncte farmaceutice  unde au efecuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 3 puncte de colectare a laptelui, 5 depozite frigorifice, 2 secții de prelucrare a cănii, 13 piețe agroallimentare și un magazin de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse o moară, 4 fabrici de producere a vinului, o unitate de procesare a fructelor, o  brutărie, și 6 depozite de păstrare a produselor alimentare..

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 56 de magazine alimentare, 3 gherete alimentare, 1 magazin specializat.  Au fost întreprinse vizite de control la 9 săli de festivități, 3 cafenele, 2 baruri, 4 cantine, la 9  blocuri  alimentare din instituții școlare,  11 blocuri preșcolare, la un bloc alimentar de la o școală profesională, 2 blocuri de la spitale raionale.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 64 de neconformități, întocmite  112 de prescripții,  29  procese verbale de contravenție.

Serviciul de presă ANSA