• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Serviciul de presă : 0(22) 26 46 86
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

REZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 1-7 MARTIE,CURENTREZULTATELE ACTIVITĂȚII INSPECTORILOR ANSA ÎN PERIOADA 1-7  MARTIE,CURENT


 

Conform rezultatelor activității subdiviziunilor din teritoriu ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate 8 controale oficiale la depozite de păstrare a producției de origine vegetală, verificat un depozit pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți. 2 agenți economici au fost supuși controlului la compartimentul pregătirii și comercializării semințelor. Inspectorii ANSA s-au deplasat la 3 ferme de întreținere a animalelor, la 2 incubatoare, 2 exploatații de animale, 8 puncte de colectare a laptelui,4 unități de fabricare a produselor din carne și la o fabrică de vinuri.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității   25 de magazine alimentare, 2 marketuri, 2 supermarketuri și 3 magazine specializate. Inspectorii au întreprins vizite de control la 5 cafenele și la 27 de blocuri alimentare din instituții școlare și preșcolare.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 32 de neconformități, întocmite  28 de prescripții,  10  procese verbale de contravenție.

Serviciul de presă ANSA