• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova sprijină dezvoltarea capacităților ANSA în implementarea cerințelor GLOBALG.A.P.Miercuri, 15 mai 2019 la sediul oficiului central ANSA a avut loc o instruire pentru inspectorii raionali în protecția plantelor privind implementarea cerințelor GLOBALG.A.P. în producerea produselor de origine vegetală. Inspectorii ANSA au fost familiarizați cu metodologiile și procedurile de monitorizare și verificare a respectării cerințelor standardelor GLOBALG.A.P. de către producătorii agricoli și de a dezvolta capacitatea instituțională a ANSA în acest domeniu și de a asigura implementarea generală la nivel de producere primară a principiilor siguranței alimentelor stipulată în legislația națională și standardelor GLOBALG.A.P. Instruirea a fost organizată în parteneriat cu Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Evenimentul a fost deschis de către Dl Director General, Ion SULA care a mulțumit reprezentanților proiectului pentru suport și contribuția USAID pentru dezvoltarea lanțurilor valorice și transferul tehnologiilor performante în sectorul agroalimentar al Republicii Moldova în ultimii ani, atât în cadrul Proiectului APM, cât și prin alte proiecte și instrumente de finanțare.

Totodată, amintim că aceasta a fost prima instruire, iar următoarea se va desfășura pe data de 22 mai, orele 09:00, la sediul oficiului central ANSA(str. M. Kogălniceanu 63), sala de ședințe 307, în total fiind planificate 2 sesiuni de intruire privind implementarea cerințelor GLOBALG.A.P.