• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Prioritatea DRSA Rezina, - prevenirea pestei porcine africanePrioritatea DRSA Rezina, - prevenirea pestei porcine africane

 

Inspectorii DRSA Rezina s-au deplasat în toate primariile raionului, unde au înmânat  pleante cu informația privind pericolul și măsurile de prevenire a PPA, demersuri privind interzicerea comercializarii porcinelor vii pe teritoriul primariei, în piețele agricole autorizate si neautorizate. Proprietarilor fermelor de porcine le-au fost înmânate  planurile măsurilor de biosecuritate.

Împreună cu Inspectoratul de Poliţie a fost aprobat planul comun de conlucrare cu deplasarea în teritoriu pentru verificarea pieţilor agroalimentare  în ce priveşte comercializarea animalelor vii, acarnii şi produselor din carne.

Începînd cu 04.06.2018 inspectorii  secţiei sanatate şi bunastare animală în comun cu inspectorii de poliţie al IPG Rezina au efectuat controale inopinate în piața agroalimentară din orașul Rezina și din satul Ciniseuţi întocmindu-se acte de control, prescripții  și procese verbale.