• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Misiune de încheiere a Proiectului G2GMisiune de încheiere a Proiectului G2G “Sporirea gradului de implementare a atribuțiilor oficiale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova”

 

Astăzi, Directorul General ANSA, Vladislav COTICI, a găzduit ședința de încheiere a misiunii în domeniul controlului Salmonelei, efectuată de experții din Olanda – Dna Petra DOP și Dna Sophie VAN DER Ploeg.

În cadrul întrevederii, experții l-au informat pe Directorul General și colegii săi despre activitățile efectuate pe parcursul săptămânii curente. Printre acestea pot fi menționate instruirile inspectorilor din teritoriu cu privire la modelul olandez de control și monitorizare a Salmonelei și cele mai bune practici europene în acest sens. Au fost, de asemenea, identificate puncte comune, dar și diferențe în implementarea Planului național de control al Salmonelei în Republicii Moldova.

Dl Vladislav COTICI a exprimat recunoștință experților pentru activitatea lor și informația transmisă inspectorilor din teritoriu, precum și unității vizitate.

Amintim că Proiectul G2G al cărui beneficiar este Agenția a demarat în anul 2017, donator fiind Guvernul Țărilor de Jos, iar implementator – Autoritatea Olandeză pentru siguranța produselor alimentare și a consumatorilor.

 

 

Direcția Relații Internaționale