• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

La ANSA a avut loc o consfătuire a specialiștilor fin domeniul viticolLa ANSA a avut loc o consfătuire a specialiștilor fin domeniul viticol

 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) de comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, cu suportul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului şi savanţilor Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare au organizat în incinta ANSA consfătuirea specialiştilor din domeniul viticol.

Tema consfătuirii:

  • Familiarizarea viticultorilor cu starea de lucruri din domeniu şi recomandările privind prevenirea răspândirii unor agenţi patogeni restrictivi pentru viţa-de-vie, inclusiv maladiile fitoplasmice – flavescenţa aurie şi bolile lemnului, etc.
  • Măsurile necesare pregătirii materialului săditor pentru certificare.

La eveniment au participat reprezentanţii companiilor viti-vinicole, inspectorii teritoriali ANSA, pepinieriştii viticoli, savanţi, specialişti din cadrul ANSA, ONVV şi IŞPTHA.

S-a stabilit că de comun acord se vor efectua controale fitosanitare cu inventarierea plantaţiilor viticole la bolile fitoplasmice, mai ales în plantaţiile-mamă altoi şi portaltoi, şi şcoli de viţe.

S-au formulat sarcini concrete de îndeplinire a planului de acţiuni în anii 2018-2019 pentru trecerea la producerea integrală a materialului de plantare viticol testat la agenţii patogeni restrictivi; / ordinul 93 din 27.04.2016.