• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Inspectorii ANSA de la posturile de frontieră în colaborare cu Poliţia de Frontieră vor consulta populația în vederea diminuării riscurilor de răspândire a COVID-19Inspectorii ANSA de la posturile de frontieră în colaborare cu Poliţia de Frontieră vor consulta populația în vederea diminuării riscurilor de răspândire a COVID-19

Despre aceasta a declarat astăzi Vladislav Cotici, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul unei întruniri cu inspectorii ANSA din cadrul posturilor vamale.

Șefii Posturilor de inspecție la frontieră (PIF) au comunicat că dispun de suficient personal pentru a asigura 24 de ore de activitate la frontiera de stat. Astfel, controalele mărfurilor de origine animală și vegetală sunt desfășurate în regim normal.

Vladislav Cotici a solicitat un raport de verificare a rezervelor mijloacelor de protecție personală, consumabilelor igienice și dezinfectanților pentru a asigura buna organizare a procesului de muncă în condiții de siguranță.

“Din rezervele Agenției, au fost repartizate fiecărui post vamal, în dependență de numărul de colaboratori, echipamente de protecție, măști, mănuși de unică folosință, etc. În ceea ce privește posturile vamale care au raportat o cantitate limitată de dezinfectanți, avem asigurări de la companiile ce au contracte directe cu producătorii că vor suplini cantitatea necesară pentru o perioadă mai îndelungată“, a declarat directorul general ANSA.

Administrația ANSA a făcut un apel la responsabilitatea fiecărui Inspector de la posturile de inspecție la frontieră pentru a asigura o colaborare eficientă cu Poliţia de Frontieră și să consulte fiecare persoană și agent economic privind noile măsuri luate la trecerea frontierei de stat în vederea prevenirii transmiterii transfrontaliere a noului tip de Coronavirus (COVID-19), acțiuni menite să diminueze riscurile de răspândire a acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.