• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Excelența Sa, Dl Dereck J. HOGAN, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii la Chișinău în vizită la ANSAJoi, 3 octombrie curent, la sediul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a avut loc o întrevedere a conducerii instituției, în persoana Dnei Ela MALAI, Director general adjunct cu Excelența Sa, Dl Dereck J. HOGAN, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Întrevederea s-a axat pe discuții privind facilitarea relațiilor comerciale dintre cele două state și consolidarea relațiilor bilaterale conform domeniilor de competență.

În debutul întâlnirii, Dna Ela MALAI a informat partea americană despre activitatea Agenției pe toate segmentele de competență ce îi revin: fitosanitar, sanitar-veterinar, siguranța alimentelor de origine animală și non-animală, controlul siguranței și calității produselor vitivinicole, alcoolului etilic, berii și produselor alcoolice, protecția consumatorilor și cel al siguranței ocupaționale.

Dl Ambasador s-a interesat despre procedura de efectuare a controalelor oficiale, precum și cadrul legal al acestora. În răspunsul acordat, Dna Director general adjunct a ținut să sublinieze faptul că în activitatea sa, ANSA se conduce de cadrul legal național, bazându-se pe principul transparenței și al corectitudinii  atât în raport cu agenții economici implicați în lanțul alimentar, cât și cu consumatorii.

De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea inițierii discuțiilor cu autoritățile competente americane privind legislația națională ce se referă la importul produselor de origine animală și non-animală din Statele Unite ale Americii.

Pe finalul întrevederii, conducerea ANSA și-a exprimat deschiderea față de consolidarea dialogului și schimbul comercial moldo-american, schimbul de experiență dintre ANSA și instituțiile competente din SUA, și a mulțumit părții americane pentru suport și interes constant față de Republica Moldova.