• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

EVENIMENTUL DE ÎNCHEIERE A PROIECTULUI UE TWINNING „SPRIJIN AGENȚIEI NAȚIONALE PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR”Pe data de 14 martie 2019, a avut loc evenimentul de încheiere a Proiectului Twinning „Sprijin Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor” finantat de Uniunea Europeana. Evenimentul a fostmoderat de Dl Ion TOMA, Director General Adjunct și Dl dr. Vidmantas PAULAUSKAS, Lider de Proiect, Director Adjunct al Serviciului veterinar al Republicii Lituania.

La eveniment au fost invitați înalți oficiali din țară și de peste hotare, printre care E.S. Ambasadorul Peter MICHALKO, Seful Delegatiei Uniunii Europene în RM, E.S. Dl Kęstutis KUDZMANAS, Ambasador al Republicii Lituania în RM, Dl dr. Darius REMEIKA, Director al Serviciului veterinar al Republicii Lituania, Dl dr. Ernests ZAVADSKIS, Junior Lider de Proiect, Serviciul Alimentar și Veterinar al Republicii Letonia, Dl Joakim HOLMDAHL, Junior Lider de Proiect, Consiliul suedez pentru agricultură, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost reprezentat de Dl Veaceslav CERNAT, Secretar de Stat. Pe lângă oficialități, la eveniment au mai participat și reprezentanți ai mediului privat cu activități în domeniul agroalimentar.

Evenimentul a fost deschis de către Dl Ion TOMA cu un discurs de mulțumire adresat înalților oficiali și tuturor experților proiectului pentru eforturi și suportul acordat pe parcursul celor doi ani de activitate a proiectului, perioadă în care s-a muncit foarte mult, au fost organizate diverse activități, seminare, instruiri, cu participarea inspectorilor ANSA și a operatorilor economici din lanțul alimentar, fiind identificate lacune atât în activitatea ANSA cât și în mediul privat, iar cu sprijinul experților și prin intermediul mijloacelor furnizate multe dintre ele au fost înlăturate.

Conform agendei, toți oficialii prezenți au luat cuvântul venind cu concluzii și recomandări, iar E.S. Ambasador Peter MICHALKO a subliniat faptul că Uniunea Europeana a oferit suport in mod expectional pentru Republica Moldova in domeniul standartelor fitosanitare prin intermediul acestui proiect si este gata sa continue acest suport, in masura angajamentului luat de catre autoritatile din Republica Moldova de a continua reformele. De asemenea, Ambasadorul Michalko a reiterat faptul ca suportul oferit de proiectul Twinning pentru ANSA, a asigurat instrumentele necesare pentru ca ANSA sa continue reforme in domeniul economic si comercial, care sunt vizibile pentru mediul de afaceri si pentru cetateni.

Dl Gintaras LAPINSKAS, Consilierul Local TWINNING a trecut în revistă toate activitățile proiectului pe parcursul implementării acestuia și a mulțumit atât colaboratorilor ANSA, cât și experților din cadrul proiectului pentru implicare și sprijin.