• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Două cazuri de intoxicații au fost semnalate și monitorizate de către inspectorii ANSA de Paștele BlăjinilorDouă cazuri de intoxicații au fost semnalate și monitorizate de către inspectorii ANSA de Paștele Blăjinilor  

Nerespectarea recomandărilor și atenționărilor emise de ANSA în ajunul sărbătorilor, a condus la apariția în perioada Paștelor Blăjinilor a două cazuri de intoxicații alimentare.

Primul caz este înregistrat în raionul Cahul, unde s-au inoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Intoxicația s-a produs în urma unui picnic, organizat la aer liber, la care au participat 26 de persoane. Imediat după semnalarea cazului, personele intoxicate au primit asistență medicală corespinzătoare la spitalul rational și exrernați.

Inspectorii din subdiviziunea din Cahul a Agenției s-au deplasat la fața locului, unde au investigat circumstanțele intoxicației și au prelevat probe din produsele consumate la această masă. Trasabilitatea și proveniența alimentelor s-a determinat, urmând ca  examenele de laborator să stabilească produsele  neconforme.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde la moment sunt intoxicate și internate în spital 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme. Cazul este în proces de cercetare, s-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe și examenarea lor în condiții de laborator.

Inspectorii Agenției continuă monitorizarea situației. Urmează să venim cu informații suplimentare pe parcurs.

 

Serviciul de presă ANSA