• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul general interimar ANSA a întreprins o vizită de lucru la un producător agricol specializat în cultivarea și comercializarea cartofuluiDirectorul general interimar ANSA a întreprins o vizită de lucru la un producător agricol specializat în cultivarea și comercializarea cartofului

Ela Malai, Director general interimar al Agenției, însoțită de un grup de ziariști, a vizitat pe parcursul zilei curente întreprinderea EUROPLANT, specializată în producerea și comercializarea cartofului.

Este unica întreprindere de profil din republică, care efectuează întregul ciclu de producere: creșterea și recoltarea, păstrarea cartofului în condiții de atmosferă controlată, spălarea, sortarea și ambalarea conform celor mai înalte exigențe.

Luând cunoștință de activitatea acestei întreprinderi, Ela Malai a menționat gradul înalt de responsabilitate a conducerii acestei companii în frunte cu managerul Radu Grosu, în aspect de siguranță a alimentelor. Anume acestor întreprinderi autohtone ar trebui, în opinia Directorului general, încredințată livrarea produselor în instituțiile de învățământ general și preșcolar, dat fiind că inspectorii Agenției au posibilitatea de monitorizare a procesului pe tot lanțul de producție.

D-a Malai a specificat că susținerea producătorului autohton este una din prioritățile ANSA și că fondarea mai multor întreprinderi precum este EUROPLANT, ar conduce la asigurarea mai calitativă a alimentației populației.

În altă ordine de idei, solicitată de ziariști, Directorul general interimar s-a referit la importul de cartofi, menționând că a avut recent o întrevedere de lucru cu reprezentanții  autorității pentru siguranța alimentelor din Belarus. În urma discuției s-a convenit la intensificarea controlului fitosanitar al producției livrate în Moldova din această țară, pentru a exclude situațiile precum a fost cea din primăvara trecută, când din cauza depistării în mai multe loturi a unui agent patogen s-a recurs la returnarea a 21 de TIR-uri încărcați cu cartofi, fiind perturbat procesul de asigurare a rețelei comerciale cu acest produs alimentar de primă necesitate.

 

Serviciul de presă