• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul General ANSA, Vladislav Cotici, a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA la ChișinăuVineri, data de 7 februarie 2020, a avut loc întrevederea Dlui Vladislav COTICI,  Directorul General ANSA, cu Dl H. Martin McDowell, Șeful Adjunct al Misiunii, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În debutul întrevederii, Dl Vladislav COTICI l-a salutat pe Adjunctul Misiunii SUA la Chișinău și colegii săi, apreciind înalt dialogul cu Partea Americană, în special în contextul celei de-a IV-a Sesiune a Comitetului Comun de Comerț între Republica Moldova și SUA din 28 octombrie 2019, precum și a reuniunii bilaterale cu delegația din Carolina de Nord (4-7 noiembrie 2019, or. Chișinău).  

Părțile au purtat discuții pe marginea condițiilor fitosanitare pentru exportul cartofului dulce din SUA în Republica Moldova, de asemenea a cerințelor sanitar-veterinare pentru exportul cărnii de vită, găină și a peștelui în țara noastră. Directorul General ANSA a subliniat aici că cerințele naționale privind importul în Republica Moldova atât a produselor de origine vegetală, cât și a produselor de origine animală se aliniază standardelor internaționale prevăzute de Organizația Internațională pentru Sănătatea Animală (OIE), Organizația Internațională pentru Protecția Plantelor, Codex Alimentarius, precum și Uniunea Europeană.

La rândul său, Dl H. Martin McDowell a apreciat deschiderea ANSA pentru facilitarea comerțului bilateral, subliniind că Partea Americană este gata să susțină consolidarea capacităților naționale pentru dezvoltarea potențialului comercial al Republicii Moldova.