• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul general ANSA a răspuns la un șir de întrebări venite de la membrii Camerei de Comerț și Industrie din MoldovaAstăzi Vladislav Cotici, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut o discuție cu membrii Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, unde a răspuns la un șir de întrebări care au apărut în contextul pandemiei, dar a și venit cu sfaturi utile pentru cei care comercializează produse alimentare online.

Acest dialog este unul necesar, pornind de la necesitatea de a informa despre activitatea în situații excepționale, dar și susținerea mediului de afacere în condițiile de COVID-19, pentru a menține locurile de muncă, pentru a stimula exporturile, dar cel mai important este să menținem oamenii sănătoși”, a remarcat în prezentarea sa Sergiu Harea, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova.

Vladislav Cotici a venit cu o serie de recomandări pentru operatorii economici, ce reiese din hotărârile Comisia pentru Situaţii Excepţional și a Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. ”Dacă e să referim la siguranța alimentelor, aceste recomandări vizează atât unitățile de producere, cât și operatorii economici care depozitează produsele alimentare sau cei care plasează spațiu pentru a desfășura anumite activități în domeniu”, a spus Vladislav Cotici.

De asemenea, Directorul general a răspuns la un șir de întrebări venite de la membrii CCI din Moldova în ceea ce privește comerțul internațional și anume, colaborarea cu partenerii din România și Ucraina privind exporturile și importurile de produse agroalimentare, precum și amplasarea laboratoarelor și tarifele la serviciile ANSA.

Una din întrebări viza procesarea cărnii în abatoarele specializate și comercializarea în condițiile conforme. Vladislav Cotici a dat asigurări că produsele de carne pentru comercializare sunt procesare la abatoare sau în punctele de sacrificare autorizate care sunt verificare cu regularitate de către inspectorii ANSA.

Un subiect important a fost explicat de către Ion Toma, șef adjunct al Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor mun. Chisinau ce se referea la comercializarea produselor alimentare online și cerințele pentru această activitate. ”Evident, că produselor alimentare trebuie să fie comercializat în baza actelor de proviniență și calitate” a spus Ion Toma. Acestea și alte detalii utile le găsiți în prezentarea video.

Vladislav Cotici, Director General ANSA a ținut să-i mulțumească lui Sergiu Harea, Preşedinte CCI pentru oportunitatea de a informa și a discuta cu operatorii economici interesați de siguranța alimentelor și activitatea comercială în domeniu.