• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul General ANSA a participat la Ziua câmpului sfeclei de zahărDirectorul General ANSA a participat la Ziua câmpului sfeclei de zahăr

Evenimentul a avut loc la Mărăndeni, Fălești în gospodăria agricolă Agropopuros, specializată în cultivarea sfeclei de zahăr.

În cuvântul de salut adresat celor peste 200 de participanți la eveniment, Dl Gaberi a menționat că zahărul este produsul exportat în cantități mari peste hotarele țării. Certificarea din partea ANSA demonstrează că la întreprinderile companiei Sudzuker este fabricat un produs de calitate, care corespunde parametrilor de siguranță a alimentelor, dovadă fiind și faptul, că până în prezent n-a fost înregistrată nici o reclamație din partea importatorilor. Calitatea este asigurată în mare parte de materia primă cultivată de către agricultorii, care conlucrează cu compania. Condițiile climaterice ale anului curent sunt dintre cele mai dificile din cauza lipsei de umiditate a menționat Directorul General ANSA. Acest fapt complică creșterea recoltei, însă prin experiență și utilizarea de tehnologii performante, dar și cu ajutorul ploilor, care până la urmă vor cădea și pe plantațiile de sfeclă, producătorii vor face față sarcinilor și vor obține o recoltă pe potriva așteptărilor.

În discuțiile întreținute cu mai mulți participanți la eveniment, Dl Gaberi s-a referit la diferitele aspecte ale activității Agenției, specificând, că misiunea de bază a acestei autorități de stat este de a conlucra cu agricultorii și de a-i ajuta în soluționarea problemelor ce țin de calitatea produsului finit și de exportul producției agricole pe piețele din afara țării.

 

Serviciul de presă ANSA