• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Directorul general adjunct ANSA a participat la Adunarea Anuală a cooperativei de întreprinzător AGROSTOCLa invitația Consiliului Administrativ al cooperativei, Doamna Ela Malai, Director general adjunct al Agenției a participat la Adunarea Anuală a uneia dintre primele cooperative de întreprinzător din domeniul agricol, - AGROSTOC.

Pe parcursul a 17 ani de activitate, cooperativa a înregistrat indici de performanță, reușind să sporească de zeci de ori rezultatele, în comparație cu primii ani de activitate. La moment, această cooperativă de întreprinzător întrunește peste 100 de producători agricoli din toate zonele republicii, ei beneficiind de un sortiment variat de servicii, care le facilitează mult activitatea de producție. Cifre și date concrete au fost prezentate în rapoartele Președintelui Consiliului Administrativ, Ion Curjos și a Directorului Executiv al cooperativei, Igor Tagadiuc.

În alocuțiunea rostită în fața participanților la întrunire, Ela Malai a menționat deschiderea spre conlucrare a Agenției cu toți agenții economici din agricultură, specificând că pe parcursul ultimei perioade de timp, ANSA s-a concentrat asupra identificării piețelor de desfacere a producției agricole, a întreprins acțiuni concrete în reducerea substanțială a controalelor și a documentelor permisive. La rândul lor, a spus D-a Malai, agricultorilor și celor care îi asigură cu fertilizanți, semințe sau material săditor, le revine sarcina de respectare a cerințelor legislației privind siguranța alimentelor la aprovizionarea sau utilizarea produselor de uz fitosanitar sau a semințelor și la necesitatea de respectare a cerințelor de certificare și de trasabilitate a produselor destinate importului sau exportului.