• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

ANSA va intensifica supravegherea produselor autohtone cu ajutorul laboratoarelor performanteDespre aceasta a declarat Vladislav Cotici, Directorul General al Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul unei vizite de lucru la I.P.„Centrul Republican de Diagnostică Veterinară”.

„Este important să atragem o mai mare atenție la aspectele legate de implementarea Programelor de supraveghere a produselor de import și export, precum și la Programele naționale de supraveghere a produselor autohtone. La fel, un aspect important este și implementarea Planului de monitorizare a reziduurilor, executat de ANSA în cadrul monitorizarii de stat prin intermediul Laboratoarelor I.P. CRDV, a mai declarat Directorul General.

Centrul Republican de Diagnostică Veterinară dispune de 3 laboratoare performante pe 3 comapartimente diferite:

  • Laboratorul de încercări pentru produse alimentare de origine animală cu sediul la Chișinău, și 2 filiale în teritoriu: Dondușeni și Cahul.
  • Laboratorul sănătatea animalelor cu sediul la Chișinău și 2 filiale în teritoriu: Drochia și Cahul.
  • Compartimentul controlul biopreparatelor, cu sediul la Chișinău.

În timpul vizitei, a fost prezentată și dotarea tehnică cu utilaj a laboratorului, precum și spectrul investigațiilor de laborator.

Instituția Publică, dispune de acreditate în conformitate cu standardul internațional ISO 17025/2018 și de specialiști instruiți, atât în țară cât și în străinătate.

Amintim, că prin Hotărârea de Guvern nr.600 din 27/06/18 cu privire la organizarea şi funcţionarea ANSA, Agenția a fost desemnată în calitate de fondator a  I.P.„Centrul Republican de Diagnostică Veterinară” și a altor 2 Instituţii Publice.