• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

ANSA a fost vizitată de către Jeronimas Maskelinas, expert al Organizației Mondiale a SănătățiiEla Malai, Director General Adjunct ANSA, a avut azi o întrevedere cu  Dl Jeronimas Maskeliunas, expert al Organizației Mondiale a Sanatatii.

 Subiectul discuției l-a constituit Codex Alimentarius - o colecție de standarde internaționale alimentare care au fost adoptate de Comisia Codex Alimentarius. Expertul OMS se afla in misiune de examinare a activității Comitetului National Codex Alimentarius în Republica Moldova si de elaborare a unor recomandari privind actualizarea legislatiei nationale necesare pentru eficientizarea activității Comitetului.

În cadrul întrevederii a fost expusă viziunea privind revigorarea acestei structuri naționale si asigurarea participării expertilor Republicii Moldova la întrunirile internaționale organizate in cadrul acestui for.

De notat, ca standardele Codex se refera la produsele alimentare procesate, semi-procesate sau crude, inclusiv materialele utilizate la prelucrarea ulterioară a acestor produse. In special, dispozițiile Codex se referă la calitatea igienică și nutrițională a alimentelor, inclusiv norme microbiologice, aditivii alimentari, pesticide și reziduuri de medicamente veterinare, contaminanți, etichetare și prezentare, precum și metode de prelevare de probe și de analiză a riscurilor.