• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

ANSA înlesnește activității operatori economici și a instituit un post provizoriu de inspecție la frontiera cu UcrainaANSA înlesnește activității operatori economici și a instituit un post provizoriu de inspecție la frontiera cu Ucraina

Ca urmare a deciziei autorităților ucrainene de a sista activitatea posturilor vamale Mamaliga - Criva și Tabaki - Mirnoe, autoritățile au identificat soluții de a facilita traversarea frontierei moldo-ucrainene prin regiunea de nord a țării pentru transportatorii de mărfuri.

Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) prin ordinul Directorului General Vladislav Cotici, a instituit un post provizoriu de inspecție la frontieră pentru înlesnirea activității operatorilor economic din domeniu supuși controlului ANSA.

Începând cu data de 07 aprilie 2020, inspecția loturilor de mărfuri supuse controlului la import va fi efectuată de către inspectorii ANSA la punctul de trecere a frontierei „Otaci-Moghiliov-Podolsk”, în baza condițiilor agreate de ambele părți, dat fiind că activitatea posturilor vamale Mamaliga – Criva este sistată.

Transportatorii de mărfuri vor putea traversa frontiera în intervalul orar 23:00-05:00, restricția fiind valabilă doar pe sensul de ieșire din Ucraina (intrare în Republica Moldova). Însă, începând cu data de 22 aprilie 2020, traficul se va desfășura în regim 24 / 24.