• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Ancheta de serviciu în cazul presupusei toxiinfecții alimentare în incinta Liceului Internat Municipal cu profil sportiv amplasat mun. Chișinău str. Alba Iulia 200/2La date de 12 noiembrie curent, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat o sesizare la linia fierbinte a Agenției, referitor la o presupusa toxiinfecție alimentară în incinta Liceului Internat Municipal cu profil sportiv.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în comun cu specialiștii ANSP  au inițiat Procedura de anchetă epidemiologică al blocului alimentar din incinta Liceului Internat respectiv.

Este de menționat că la data de 11 noiembrie curent, au fost  alimentați 476 de elevi de diferite vârste. Din datele disponibile, administrația Liceului a informat despre faptul că circa 20 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani prezintă dureri abdominale și vomă.

Specialiștii ANSA  au efectuat prelevări de probe de materie primă, bucate gata, precum și lavaje de sanitație pentru investigarea cazului dat.

Specialiștii ANSP, de asemenea au efectuat măsuri prevăzute de Legislația în vigoare. Probele au fost expediate la laborator pentru investigații. Ancheta  epidemiologică este în derulare, iar cu rezultatele acesteia vom reveni suplimentar.