• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 29 08 00
Linia naţională anticorupţie : 0 800 555 55 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează!În legătură cu incidentul petrecut într-un magazin de produse alimentare din s. Plopi, r-nul Cantemir, unde doi bărbați au efectuat acțiuni de corupere asupra proprietarei magazinului, prezentându-se drept inspectori ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor(ANSA), și care dețineau legitimații false cu denumirea instituției Agenția Protecția Dreptului Consumatorului, instituție care de fapt nici nu există.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează operatorii din domeniul alimentar despre prevederile Legei Nr. 131 din 08.06.2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, și cerințele generale de inițiere și petrecere a unui control de către inspectorii ANSA:

  • Prezentarea legitimației;
  • Înmânarea exemplarului delegației de control;

În acest context, ANSA îndeamnă toți agenții economici să fie precauți, mai ales atunci când li se percep anumite plăți. În cazul în care apar apar dubii referitor la identitatea persoanelor care se prezintă ca fiind inspectori ai unei instituții de control, apelați la Linia națională anticorupție: 0 800 555 55.