• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

Acțiunile ANSA sunt orientate atât pentru protecția consumatorului, cât și promovarea produselor autohtone pe piețele externeAcțiunile ANSA sunt orientate atât pentru protecția consumatorului, cât și promovarea produselor autohtone pe piețele externe

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, a avut o întrevedere cu conducerea Biroului Politici de Reintegrare, la care s-au discutat mai multe subiecte ce țin de domeniile de competență ale Agenției.

Un subiect important din agenda discuțiilor a fost analizat procesul de implementare a măsurilor de control vamal și asigurarea regimului fiscal la unele puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Vladislav Cotici a menționat că  ANSA depune toate eforturile pentru ca importul produselor alimentare de origine animală și vegetală prin punctele de trecere a frontierei de stat Pervomaisk–Cuciurgan, Goianul Nou–Platonovo și Novosavițkoe–Cuciurgan să se realizeze în siguranță și în conformitate cu legislația Republicii Moldova. 

”Garantarea siguranței alimentare pe teritoriul țării este obiectivul primordial al Agenției, care poate fi realizat prin programe de monitorizare și supraveghere ale produselor date. Acțiunile ANSA sunt orientate atât pentru protecția consumatorului, cât și promovarea produselor autohtone pe piețele externe”, a mai spus Vladislav Cotici. 

Menționăm că din partea Biroului Politici de Reintegrare au participat Olga Cebotari, vicepremier pentru reintegrare, Alin Gvidiani, șeful Biroului politici de reintegrare și Nicolai Țveatcov, șef adjunct al Biroului politici de reintegrare.