• :
  • :
Linia Fierbinte: 0 800 800 33 Informații : 0(22) 26 46 40
Linia specializată anticorupţie ANSA : 022-290-800 Comunicarea Accidentelor de muncă

r Agenţia Naţională
pentru Siguranţa Alimentelor

ÎN ATENȚIA CONSUMATORILOR



Stimați consumatori, în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci, în mod special după apariția în mass-media a tot mai multe cazuri de intoxicații, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vine cu un șir de recomandări în acest sens:

•             Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă;

•             Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate ( „comerț stradal”),  neetichetate/marcate corespunzător, fapt ce contribuie la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor şi chiar viaţa lor;

•             Nu se vor folosi în alimentație decât ciupercile bine cunoscute;

•             Consumul ciupercilor crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;

•             Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor proaspete, inclusiv regimul de prelucrare termică.

Direcția Siguranța și Calitatea Produselor Alimentare de Origine Nonanimală