Actualizat pe: 06 decembrie 2016 |
06.12.2016

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), este responsabilă de elaborarea și implementarea programelor anuale de monitorizare și supraveghere în domeniul sănătății animalelor, sănătății plantelor, siguranței alimentelor și furajelor, a Planului de reziduuri pentru produsele de origine animală, precum și  Planul de monitorizare a reziduurilor în produsele de origine vegetală aprobat prin Hotărârea Guvernului  Nr. 567 din 16.07.2014.

Continuare...
02.12.2016

Pe portalul de știri ”Actualitati.md” a apărut o informație, conținutul căreia este totalmente eronat și nu conține decât învinuiri nefondate la adresa ANSA și a  Directorului General al Agenției, Gheorghe Gaberi. 

Continuare...
01.12.2016

În comunicatul de presă emis de serviciul respectiv al ANSA,  s-a strecurat o inexactitate. Depozitele verificate la care s-a făcut referință în comunicat, nu aparțin Ministerului Educației, dar sunt în gestiunea agenților economici, care livrează produse alimentare la școli și instituții preșcolare.

Ne cerem  scuză pentru eroarea admisă.

Serviciul de presă ANSA

Continuare...
30.11.2016

În scop de transpunere în fapt a indicațiilor Prim-ministrului Pavel Filip, privind asigurarea în școli și grădinițe a alimentației sănătoase a copiilor,  conform Ordinului nr. 363, emis de către Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi, subdiviziunile ANSA, timp de cinci zile, au efectuat controale la 6 depozite alimentare aflate în gestiunea Ministerului Educației, de unde sunt distribuite produse alimentare la instituţiile de învățământ. 

Continuare...
25.11.2016

În urma investigațiilor și a fraudelor descoperite în asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădiniților din municipiul Chișinău, Directorul General al Agenției pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi a emis un ordin, prin care subdiviziunile ANSA au inițiat un control oficial al tuturor întreprinderilor de alimentație publică, atenția primordial fiind acordată blocurilor alimentare din școli și grădinițe.  Controlul se efectuează în comun cu specialiștii Centrului de Sănătate Publică.

Continuare...