Actualizat pe: 22 septembrie 2017 |
22.09.2017

Reuniunea, organizată de Programul Global pentru Controlul Progresiv al Bolilor Transfrontaliere la Animale, este a opta la număr şi a întrunit participanţi din 22 de ţări. Locul desfăşurării acestui for în capitala R. Moldova a fost determinat de experienţa acumulată de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor în combaterea cu succes a celor patru focare de pestă porcină, care au fost înregistrate în anul trecut şi în anul curent pe teritoriul ţării noastre. 

Continuare...
21.09.2017

Neconformități depistate în produsele alimentare de origine vegetală în lunile iulie - august 2017

Continuare...
21.09.2017

Comitetul director al Proiectului Twinning “Sprijin Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a Republicii Moldova”, implementat în perioada decembrie 2016- decembrie 2018, s-a întrunit în cea de-a 3-a ședință marți, 19 septembrie, la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. 

Continuare...
19.09.2017

Pe teritoriul Republicii Moldova cazuri pozitive de boli infecțioase nu s-au înregistrat.

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat următoarele boli infecțioase în țările limitrofe:

 

Continuare...
18.09.2017

Tradiţional, al şaptelea an consecutiv, această sărbătoare  naţională a pomicultorilor are loc la Soroca, unde merele se cultivă pe o suprafaţă impunătoare de mai bine de 7,5 mii de hectare, fructul fiind crescut pratic pe moşiile din toate localităţile raionului. Majoritatea producătorilor agricoli din partea locului au participat la această sărbătoare, prezentând vizitatorilor expoziţii de mere alese, bucate din fructe cu un gust deosebit şi bucate tradiţionale preparate de gospodinele din partea locului.

Continuare...